InfraHealth

Met hart
voor
InfraHealth is dé IT-specialist in de zorg met de focus op advies, projectbegeleiding en interim management. Wij werken voor ziekenhuizen, GGZ, gezondheidscentra, thuis- en ouderenzorg, verslavingszorg en andere zorgbedrijven door heel Nederland. Met hart voor de zorg en met de specialistische kennis van onze IT-professionals is onze missie: omdat IT altijd moet kloppen!
Heartbeat-outline-IH

Bij InfraHealth zijn we dagelijks bezig met zorgtechnologie. We ondersteunen zorgorganisaties met de inzet van zorgtechnologie, zodat de zorg beter en gemakkelijker wordt. Op deze pagina vertellen we graag meer over zorgtechnologie en hoe wij hiermee werken.

Wat is zorgtechnologie?

Gebruik van technologie in de zorg zien we steeds meer. Naast dat het vernieuwend is, is het ook noodzakelijk. Zeker nu de gezondheidszorg onder druk staat van vergrijzing en personeelstekorten. Zorgtechnologie gaat hier een nog belangrijkere rol in spelen. Daarnaast groeien steeds meer ouderen en zorgbehoevenden van nu ook op met technologie en vinden zij het gewoon om dit ook in de zorg terug te zien.

Als we het hebben over zorgtechnologie vallen daar alle technologische toepassingen onder die gebruikt worden in de gezondheidszorg. Over het algemeen hebben die toepassingen als doel om de zorg beter, efficiënter of goedkoper te maken. Deze doelen verschillen per toepassing, maar ook per organisatie of gebruiker. Wat voor de één werkt, werkt voor de ander niet.

Voorbeelden van zorgtechnologie

Er zijn vele technologische toepassingen in de zorg. Daarom is het goed om naar enkele voorbeelden te kijken om een duidelijker beeld te krijgen.

eHealth

Het eerste voorbeeld is direct een woord wat we veel terugzien in de media: eHealth. Dit is een afkorting voor elektronische gezondheidszorg. Over het algemeen wordt het vooral bedoeld als digitale gezondheidszorg. Met eHealth toepassingen kan de gezondheid van een patiënt worden bijgehouden, verbeterd of ondersteund. Hierbij valt te denken aan diverse apps of ‘gadgets’ waarmee verschillende gezondheidsfuncties gemeten kunnen worden.

Kunstmatige intelligentie

Hierbij gaat het als het ware om intelligentie van apparaten. Met behulp van data en algoritmes werkt een apparaat of service steeds beter, of persoonlijker. In de zorg valt daarbij te denken aan software die helpt om de juiste diagnose te stellen. Of technologie die de beste behandeling bepaalt voor een patiënt.

Robotica

Ook het gebruik van robots in de zorg zijn een goed voorbeeld. Ze bieden vele mogelijkheden, bijvoorbeeld door de zorgprofessional te ondersteunen. Ook zijn er robots die patiënten gezelschap houden, of hen herinneren aan het innemen van medicijnen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer voorbeelden te noemen. Nieuwsgierig? Neem gerust contact op, we praten je graag bij!

Advies en implementatie door InfraHealth

Zorgtechnologie is erg breed en soms best ingewikkeld. Zeker wanneer je hier niet dagelijks mee werkt. Bij InfraHealth doen we dat wel. We verbreden en verdiepen onze kennis continu om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Daarom zijn wij dé partner om jouw organisatie te adviseren over de inzet van zorgtechnologie. Naast advies doen we ook aan projectmanagement en implementatie. Meer informatie over wat we doen vind je op deze pagina.

Benieuwd wat InfraHealth voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van zorgtechnologie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!