InfraHealth

Met hart
voor
InfraHealth is dé IT-specialist in de zorg met de focus op advies, projectbegeleiding en interim management. Wij werken voor ziekenhuizen, GGZ, gezondheidscentra, thuis- en ouderenzorg, verslavingszorg en andere zorgbedrijven door heel Nederland. Met hart voor de zorg en met de specialistische kennis van onze IT-professionals is onze missie: omdat IT altijd moet kloppen!
Heartbeat-outline-IH

Eén van de diensten waarmee InfraHealth klanten ondersteunt is projectmanagement in de zorg. Uiteraard op het gebied van IT. Projectmanagement zit in ons DNA. Op deze pagina vertellen we meer over deze dienst en hoe je InfraHealth op dit gebied kunt inzetten.

Wat is projectmanagement in de zorg?

In de zorg vinden veel verandertrajecten plaats, ook op het gebied van IT. Met goed projectmanagement zorg je ervoor dat deze trajecten goed verlopen. Een project kan natuurlijk van alles zijn, van een nieuw product inzetten op een afdeling tot aan het verleggen van internetkabels. Zeker in de zorg is projectmanagement zo belangrijk, omdat patiënten en cliënten, maar ook zorgpersoneel zo min mogelijk problemen moet ervaren tijdens de uitvoer van het project.

Daarnaast is een belangrijk onderdeel van projectmanagement natuurlijk ook het bewaken van de planning en het inzetten van de juiste mensen. Je wilt dat het project op tijd wordt afgerond. Met de juiste persoon op de juiste plek is dat een stuk gemakkelijker. Uiteindelijk is ook het kwaliteitsaspect erg belangrijk, want het doel van het project is vaak betere zorg.

Projectmanagement door InfraHealth

We zeiden het al, projectmanagement zit in ons DNA. Onze mensen zorgen op een natuurlijke manier voor de juiste lijnen. Hoe dit in zijn werk gaat?

Voorafgaand aan het project stemmen we samen met de klant het te behalen resultaat af. Daarbij geven we ook duidelijkheid over de kosten van de investering, maar ook over de tijdsinvestering.
En wij zeggen altijd: ‘afspraak is afspraak.’ Je mag ons dus daar echt aan houden.

Bij de start wordt er een projectplan opgesteld. Onze projectmanager zorgt ervoor dat dit projectplan op de juiste manier wordt uitgevoerd. Ook rekening houdend met continue veranderingen die tijdens het project voorkomen. Bovendien zijn onze projectmanagers sterk in communicatie. Ze geven continu advies over te maken keuzes, maar vinden het ook belangrijk dat iedereen juist geïnformeerd wordt.

Lees hier ook de blog van onze projectmanager Gerard.

Samenwerken met InfraHealth

Het belangrijkste? Als je voor InfraHealth kiest, kies je voor een partner die samen met jouw organisatie en andere leveranciers in korte tijd resultaat boekt.

“InfraHealth is een fijne partner omdat ze inhoudelijke kennis van zaken en techniek combineren met goed projectmanagement en goede communicatie richting de gebruikers en andere partijen.” – Martine Maris, Manager Bedrijfsvoering bij zorginstelling ‘s Heeren Loo De Noorderbrug

“In oktober 2020 kwam Niek van InfraHealth bij ons binnen voor het coördineren van het project rond onze infrastructuur. Het was een moeizaam project en daar hadden we een stevige projectmanager voor nodig. Niek ging daadkrachtig aan de slag. Hij heeft het project vlot getrokken, schakelde met meerdere partijen en bleef er bovenop zitten. Zo is het project uiteindelijk binnen een half jaar afgerond.” – Arie Coenen, Cosis

Benieuwd wat InfraHealth voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van projectmanagement in de zorg of één van onze andere diensten? Neem gerust contact op!