InfraHealth

Tom van Iddekinge: brengt de wetenschap naar de praktijk

Tom van Iddekinge: brengt de wetenschap naar de praktijk

Tom van Iddekinge startte in november vorig jaar als consultant Zorgtechnologie bij InfraHealth. Hij studeerde Biomedische Technologie en specialiseert zich nu in zorgalarmering en domotica. Hij kan niet wachten om zijn eerste project te starten maar eerst gaat hij voor InfraHealth de diepte in.

Hoe ben je bij ons terechtgekomen?

Na mijn studie Biomedische Technologie aan de Universiteit Twente ging ik op zoek naar een baan in de consultancy. Ik heb allerlei opties bekeken, in verschillende steden. Uiteindelijk verwees een studievriendin me naar InfraHealth, omdat zij wist dat ik graag in de gezondheidszorg wilde werken én van afwisseling houd. Het leuke aan InfraHealth lijkt me dat je met allerlei verschillende klanten werkt, die allemaal een andere link hebben met de zorg.

Hoe bevalt het je tot nu toe?

Ik werk er nu vijf weken en het bevalt goed! Het is erg kleinschalig en je kent meteen iedereen. Ik ben nu voornamelijk nog ondersteunend bezig en heb de tijd om me helemaal te verdiepen in zorgalarmering en domotica. Op die specialisatie ben ik ook aangenomen. Ook het contact met de zorgwereld vind ik erg leuk. In mijn inwerkperiode ben ik al van alles tegengekomen, allerlei soorten zorginstellingen en -netwerken. Echt contact met de zorg, dat vind ik mooi.

Wat interesseert je in het vakgebied?

Van jongs af aan ben ik enorm geïnteresseerd in de gezondheidszorg. Ik heb overwogen om Geneeskunde te gaan studeren maar koos toch voor Biomedische Technologie.
De wetenschappelijke en onderzoek gerichte aanpak lagen me goed, maar ik miste een stukje praktische toepassing. Tijdens mijn studie werkte ik aan innovatieve technische projecten en die hoop ik nu in de praktijk tegen te komen. Dáár zie je wat voor impact die kunnen hebben. Dat hoop ik in mijn projecten ook te gaan zien.

Wat neem je mee naar InfraHealth?

Ik breng wetenschappelijke verdieping. Heel veel nieuwe technologieën zijn wetenschappelijk onderbouwd maar de wetenschappelijke literatuur is vaak taai en droog. Met mijn achtergrond kan ik die informatie toegankelijk en begrijpelijk maken, voor mijn collega’s en voor de mensen in de zorg. Ik verwacht dan ook dat ik straks aan implementatietrajecten voor zorgdomotica kan werken en nieuwe technologische ontwikkelingen kan implementeren. Ik kijk ernaar uit aan mijn eerste project te beginnen!

Relevante artikelen