InfraHealth

InfraHealth 5 jaar – Omdat IT in de zorg áltijd moet kloppen

infrahealth 5 jaar

Op 27 augustus 2017 richtten Jan van Pijkeren en Niek Ferwerda InfraHealth op: een onafhankelijke dienstverlener op het gebied van IT in de zorg. Nu viert het bedrijf zijn vijfjarig jubileum! Managing Partner Niek Ferwerda vertelt over hoe het begon en over wat InfraHealth nog altijd een bijzonder persoonlijke dienstverlener maakt.

“Jan en ik werkten al langere tijd samen in de IT. Juist in de zorg waren er veel ontwikkelingen op het vlak van IT en we realiseerden ons dat met onze kennis en kunde écht iets konden toevoegen in de zorg. Met die gedachte zijn we InfraHealth begonnen, als aanbieder van advies en projectmanagement in de zorg-ICT. Gaandeweg kregen we steeds meer klanten waarbij we behalve onszelf ook andere mensen in konden gaan zetten.”

Kennispartner voor de ontwikkelingen van morgen

InfraHealth begon klein en groeide gestaag. Op dit moment zijn we met drie partners en zeven mensen in dienst en er wordt nog altijd geworven. Die groei komt mede door extra specialisatie in zorgtechnologie en zorgdomotica. Tjerry Hoekstra is expert op dat gebied en drie jaar geleden werd hij ook partner bij InfraHealth. “Naast de traditionele IT gingen we toen ook aan de slag met die vernieuwende ontwikkelingen, die veel dichter op het zorgproces zitten. Op dat vlak vullen we steeds meer de rol van kennispartij in voor onze klanten. Dat willen we voor meer zorginstellingen doen.”

Samen sterk door kennisdeling

Toegankelijkheid en persoonlijk contact zijn sleutelwoorden bij InfraHealth. “Onze klanten ervaren ons als een onderdeel van hun eigen organisatie. Dat was belangrijk toen we startten en dat blijft belangrijk. Daarom werken we ook graag met eigen mensen en een kleine groep ZZP’ers die we goed kennen. Die zijn ons gezicht naar buiten toe. Bovendien bouwen we met vaste medewerkers veel kennis op binnen onze eigen organisatie.” InfraHealth startte aan de keukentafel en heeft inmiddels een eigen kantoor waar leveranciers, klanten en medewerkers elkaar ontmoeten. “Onze consultants werken vaak op verschillende locaties. Hier op kantoor treffen ze elkaar, delen ze ervaringen en denken ze met elkaar mee. Daardoor kunnen we projecten multidisciplinair aanpakken en de unieke expertise van elke medewerker gebruiken.”

Schouder aan schouder met de klant

Echt onderscheidend, dat is InfraHealth in de combinatie van de kennis van zorginfrastructuur en zorgtechnologie, hoe die technologie toe te passen en het nemen van de verantwoordelijkheid voor het complete project, van begin tot eind. “Onze aanpak in combinatie met de kennis die we hebben opgebouwd, is uniek. We kunnen hier grote en kleine partijen goed mee helpen. En wat ons écht bijzonder maakt? Wij zijn onafhankelijk van de leveranciers. We adviseren op basis van de inhoud en niet op basis van relaties of financiële druk. Wij zijn het verlengstuk van de klant. Samen met de klant zorgen we dat de IT klopt, wat daar ook voor nodig is.”

InfraHealth is al 5 jaar een onafhankelijke dienstverlener op het gebied van IT-projectmanagement, IT-advisering en IT-interim-management in de Zorg. Met onze kennis en expertise zorgen we voor daadkrachtige invulling in het ondersteunen van zorgorganisaties bij het realiseren van concrete doelen. Zowel bij levering, implementatie als beheer en onderhoud van IT-Infrastructuren. Daarnaast wordt deze expertise uitgebreid met de brede kennis van zorgtechnologie, iets wat meer en meer bij zorginstellingen speelt en uitdagingen met zich mee brengt.

Relevante artikelen