InfraHealth

Gerard van der Gronden, een ervaren projectmanager met veel ervaring in de zorg

gerard van der gronden

Sinds 1 maart van dit jaar is Gerard van der Gronden gestart als projectmanager bij InfraHealth. En hoewel hij daarin bescheiden is, zijn wij overtuigd dat hij ons en onze klanten heel veel kan brengen. Gerard heeft namelijk een schat aan ervaring in projectmanagement in de zorgsector én daarbuiten. Onze klanten kunnen bij Gerard rekenen op een brede blik, waarmee hij verder kijkt dan alleen IT-oplossingen.

Gerard begon zijn loopbaan als beroepsmilitair. Hij was sergeant eerste klas bij de luchtmobiele brigade. Toen defensie eind jaren 90 ging inkrimpen, kreeg Gerard de kans om zich om te laten scholen. “Defensie is leuk als je jong bent, maar als je ouder wordt, moet je eigenlijk gewoon wat anders gaan doen. Daarom vond ik dit een goed moment om eruit gaan.” Gerard volgde een hbo-opleiding logistiek- en exportmanagement en rolde daarna de IT in. “Ik werkte bij een detacheerder en had leidinggevende ervaring. Daarom werd ik op een gegeven moment gevraagd als teamleider. Zo groeide ik door van junior projectleider naar projectleider, projectmanager en senior project- en programmamanager.”

Wat is jouw toegevoegde waarde voor InfraHealth?

“Ik doe dit werk al ruim 20 jaar, dan ben je wel door de wol geverfd. Mijn kracht zit denk ik in mijn brede blik. Ik ben geen ‘echte’ IT-er, maar ik zit meer aan de businesskant. Opdrachtgevers kunnen daardoor rekenen op een uitgebreidere focus. Ik denk vanuit de organisatie en niet primair vanuit een IT-oplossing. Ik kijk ook naar de organisatie en de processen. Wat is er daar te veranderen en te verbeteren? Soms kan de oplossing namelijk ook in andere zaken liggen dan sec een IT-oplossing.”

Je bent nu een paar weken bezig, hoe bevalt het?

“Heel goed. Bij InfraHealth werken leuke mensen. Relaxt, nuchter, met een down to earth instelling. Ik ben vanaf dag één ingezet op een opdracht bij JGZ in Groningen. Ik ben nu bezig met een onderzoek naar het huidige digitaal dossier systeem binnen de JGZ. We bekijken wat we moeten doen: moeten we het systeem aanpassen, moeten we iets nieuws kopen, moeten we de processen aanpassen? Er komt veel meer bij kijken dan alleen het IT-verhaal. Verder doe ik, ook binnen de JGZ Groningen, een pilotproject waarbij gekeken wordt naar taakverschuivingen binnen de teams. De gezondheidszorg is een heel bijzonder segment. Er moet heel veel gebeuren, maar de mensen hebben over het algemeen een relaxte instelling. Ik heb ook veel in heel commerciële hoeken gewerkt en dan is de gezondheidszorg echt anders. De mensen zijn doorgaans heel aardig en de mentaliteit is anders.”

Zelf aan de slag bij InfraHealth

Wil jij zelf aan de slag bij InfraHealth als Domotica Consultant, IT Consultant of IT Projectmanager? Bekijk hier alle vacatures of solliciteer direct via solliciteren@infrahealth.nl.

Wil je meer weten of heb je een vraag? Bel dan met Niek Ferwerda op 06-22883111.

Relevante artikelen